Nu kör vi!

Ny dator, nya tag! Min iMac har kommit och den är efterlängtad! Nu kan jag fota och lägga in bilder hur mycket jag vill, och det kommer att bli många fler inlägg nu framöver. 
 
Nu kör vi!
 
 
 
Jag bjuder på de första bilderna med nya datorn. Jenny ville inte vara med :(

Pust och stånk

 
Jag sliter och sliter, men kommer ingen vart. Denna helvetes vinter, denna äckliga kyla och hemska is/snö/slask/is igen gör mig tokig! Man kan ju inte göra någonting. Trött och sur är jag, och det blir värre för varje dag som går. Ibland känns det som om jag sitter fast, som om jag egentligen inte borde vara här i denna gudsförgätna stad. Men så kommer jag att tänka på mitt jobb, och då vill jag inte härifrån längre. Det är en svår balansgång ibland, för vissa dagar står jag helt enkelt inte ut här, och andra dagar är jag jätteglad att jag är här. 
 
Det finns så mycket jag vill göra och åstadkomma i mitt liv, men det känns som om jag står och stampar på samma ställe och aldrig kommer någonvart. Jag uppnår inte mina mål, tar inte ens ministeg närmare mina drömmar. Istället gnager jag vidare på Geografin och önskar att jag hade valt något annat. Jag sitter kvar och snurrar på skrivbordsstolen och försöker låtsas att saker löser sig själva. 
 
Jag är en sådan människa som älskar att göra drastiska förändringar och kasta mig in i nya saker, på gott och ont. Jag hatar invanda mönster och känslan av att vara bara nöjd, "content". Jag vill ha mer än så. Jag vill ha äventyr, utmaningar och spänning. Jag vill inte sitta sönder rumpan och stirra ögonen blinda på saker som är helt ointressanta för mig. Jag är snart 20 år och har aldrig varit full, aldrig festat, alltid känt mig gammal och tråkig, och jag läser Geografi på universitetet. Hur hände det här? Hur blev jag så tråkig? Inombords känner jag mig som 90 år, som om jag missat en stor del av livet (särskilt jämfört med mina supercoola lillasyster)
 
Detta är bara ett långt klagoinlägg så jag kommer inte att komma med någon storslagen lösning i slutet. Jag bara erkänner för mig själv att jag gjort en del felaktiga val och att jag kanske borde ha lyssnat mer på vad andra sa till mig. Jag är kanske lite för stark ibland, och väljer saker som jag tror är bäst för mig, trots att de så uppenbarligen inte är det (civilekonom *host*). 
 
Nu ska jag återgå till att plugga något av det tråkigaste som finns (dock allmänbildande...) och låtsas att livet löser sig av sig själv snart. Jag är trött, och orkar inte tänka ut lösningar. För inga lösningar kommer utan uppoffringar. 
Peppande ord tas gärna emot, om någon orkat sig igenom mitt inlägg. 
En glad torsdag till er alla!

Ny vecka, nya tag?

Vecka 8, veckan som hela mitt liv varit sportlov och en välförtjänt paus från vardagen, är detta år tentapluggsvecka. Som grädde på moset har jag dragit på mig en förkylning som drar ner både energin och lusten till att plugga. Dock hade jag en superdag igår! Mamma och pappa kom på besök och hjälpte oss att köpa en ny soffa. Äntligen! Den ska jag mysa i när jag är klar med dagens sysslor. Det är alltid så kul när mina föräldrar hälsar på också, för jag hinner börja sakna dem så mycket mellan varven.
 
Pappa gillade min nya dator-padda...
 
...och tog bilder på både sig själv, mig och mamma.
 
Nya soffan! Klassikern Ektorp från IKEA i svart. Den ska pimpas med lite fina, färgglada kuddar så småningom.
 
Och så dagens syssla: hemgjort läxförhör med 50 begrepp. Bland annat. Men det är lite mysigt att plugga. Särskilt när jag får planera tiden själv och ta en kopp te ibland. 
 
Nu får alla ha en trevlig tisdag!