Utflyktsdag

 
Hej på er!
 
Idag sitter jag vid resväskan med ett berg av kläder bredvid mig och försöker hitta en bra balans mellan för mycket och för lite kläder. Jag vill ju ha plats för shopping, men även valmöjligheter för varje dag, eller hur? Och vilket väder ska jag anpassa mig för? Hur många skor ska jag ta med mig? Vad ska jag ha på mig när jag reser? Så många val, så tufft mitt liv är. Snacka om lyxproblem.
 
Idag åker jag även till min gamla hemstad Höganäs för att luncha med min farmor. Mysigt, men det är alltid lite jobbigt att vara i Höganäs, eftersom minnena kan vara lite överväldigande. En blandning mellan nostalgi och skräck, kan man säga. Tiden går så snabbt också. Tänk att det är fyra år sedan jag flyttade därifrån. Samtidigt känns det som om jag bott i Malmö halva livet. Tidsuppfattning kan göra mig så förvirrad ibland. 
 
Dagens budskap från mig är ÄT DINA MELLANMÅL! Egentligen är det ju inte livsviktigt att äta var tredje timme - motsatsen har ju bevisats. Men om inte annat, ät för att komma till ro lite, mumsa på något gott, eller bara för att sitta ner och ta en paus från den stressiga vardagen (om det nu finns en sådan på sommaren).
 
Det här åt jag till mellis igår: färska blåbär och äpple med kanel, doppade i lite jordnötssmör. Kaffe med mjölk och kanel till. 
 
Nu blev jag hungrig. 
Nog för mig!
Ha en riktigt bra dag!

Pepptisdag

 
 
God morgon, vänner! 
 
Idag är det tisdag och det firar vi med att peppa oss själva lite. Trots att det är kul att sträva efter höga mål, och du kämpar med att balansera jobb, studier, träning, intressen, räkningar, hushåll och andra måsten är det viktigt att ibland sätta sig ner, precis där du är, och bara fundera lite över alla bra saker i ditt liv. Det är så lätt att snöa in på allt man inte har, att man ofta glömmer det man faktiskt har. 
 
Jag drömmer om att bli en framgångsrik sjukgymnast, kostrådgivare, personlig tränare och massör, som får hjälpa barn och vuxna att kämpa mot övervikt och ohälsa, och börja leva ett friskt och rikt liv. Jag vill även bo i en fin lägenhet (eller hus) som jag får inreda precis som jag vill - ljust och modernt blandat med gammalt och slitet. Och massor med växter såklart. Jag vill baka, laga mat och träna för att jag älskar det och jag vill lära mig att måla. Det är mina drömmar. Men inte min verklighet - ännu.
 
Min verklighet är just nu att jag har en egen lägenhet, samtidigt som jag får komma hem och bo i mitt gamla rum hos föräldrarna hur ofta jag vill. Jag är välkommen hem till båda ställena, vilket ju är fantastiskt. Jag börjar om en knapp månad att läsa till sjukgymnast och är därmed ett steg på väg mot min dröm. Jag tränar för att jag tycker att det är kul, och inte för att jag måste (något som jag fått kämpa länge för att uppnå). Jag har semester, och åker snart till London med min mamma för att turista, shoppa, äta och ha det bra. Jag är ung! Och jag har ett roligt jobb med härliga kollegor där jag trivs. Det är min verklighet, och under dåliga dagar är det lätt att glömma bort dessa saker. Självklart har jag många dåliga sidor, såsom ett hett temperament, dåligt tålamod, rastlöshet, och diverse utseendekomplex, men varför snöa in sig på det när man kan vrida tankarna mot det positiva? 
 
Så ansträng dig för att komma ihåg de bra sakerna i din verklighet - just nu. Våga drömma! Men våga även leva nuet och uppskatta det du har. Ge dina föräldrar eller din special someone en kram, och låt dem veta att du älskar dem. 
 
 
Ha en fin tisdag och lev positivt! 

Sommarlyx

 
Idag är en sådan där varm, mulen sommardag då jag inte riktigt vet vart jag ska bli av. Inne eller ute? Stranden eller stan? Datorn eller boken? Alla dessa val, haha. Jag väljer köksbordet och har lite kreativitetshäng med inredningstidningar, musik och en skål med bär. Det är ju äntligen säsong för svenska bär! Till det dricker jag min favorit just nu: vitaminvatten med stevia i smaken citron/lime. Jag dricker det inte för några hälsoeffekters skull, utan bara för att det är gott, svalkande och utan kalorier och med naturligt sötningsmedel. 
 
Hoppas att ni har en bra dag och att ni fyller den med något värdefullt - för kroppen, själen eller för någon annan. Jag tror stenhårt på karma, så var snäll ;)