Imorgon!

Tiden har ömsom krupit, ömsom flugit fram. Men imorgon, bara en kort natt härifrån, åker jag till den här fina staden! 
 
För att träffa den här underbara människan! Äntligen! 
 
Om jag får tag på lite internet så tittar jag in och säger hej. Annars har jag några tidsinställda inlägg till er, och jag är hemma igen på tisdag kväll. 
 
Ha en underbar helg! 

En stulen lunch

Jag gjorde i ordning en fin, fancy lunch till mig själv idag. Pastasallad, halloumi och tomater på en bäd av babyspenat. Jag skulle lägga ut en dyna på gräsmattan för att sitta i skuggan under stora eken och läsa och äta. Lite korkad som jag är sätter jag i all hast ner tallriken på trappan medan jag lägger ut dynan på gräset. När jag vänder mig om ser jag att en viss hund på två sekunder hunnit äta upp halva min sallad. Trots skäll ser han väldigt nöjd ut med sig själv. Jag hoppas att salladen var god, Kalle! 
 
Arg och hungrig gick jag ner till vårt lilla provisoriska kök i källaren och slängde ihop en ny lunch. Det fick bli en knäckemacka med jordnötssmör och bananskivor, en questbar och ett äpple. Inte riktigt lika fancy.
 
Kalle var mätt och belåten efter sina rackartyg och lade sig för att sova intill mig på gräset. Inte kan man vara arg på en sådan söt varelse särskilt länge. 
 
 

Grön smoothie

 
Idag gjorde jag min första gröna smoothie! Jag sörplade i mig den på terrassen och njöt av ännu en morgon med sol och värme! 
 
Smoothien gjorde jag av en banan, ett äpple, ett päron, en stor näve babyspenat, några basilikablad, en liten bit ingefära och lika delar vatten och mandelmjölk. Mixa ihop och häll i ett glas! Jag mixade i några isbitar i slutet för att göra den lite kallare. Ett tips till nästa gång är lite mer syra, exempelvis citron- eller limesaft, eller en bit apelsin. 
 
Gröna smoothies är så underskattade, och avfärdas ofta på grund av färgen. Men tro mig, du känner inte av smaken av spenat alls, och den är underbart len och fräsch att dricka. Lätt att göra också!