Födelsedagshelg

Nu är en helg fylld av kakor, matkoma, solsken och fina personer över, och jag fick en underbar start på mitt tjugoandra år. Nu sitter jag och försöker lära mig Photoshop så smått. Dagens bilder är fortfarande fixade i iPhoto, helt och hållet på grund av lättja. 
 
Chocolate cake. Jag fick receptet av Petes mamma och kakan blev helt gudomlig. Farlig. Jag gjorde buttercream icing som fyllning mellan lagren och toppade med ett lager vispgrädde blandat med mörk choklad. 
 
Ett dukat soffbord, mina vackra tulpaner, och tre pojkar. 
 
Påskliljorna har börjat titta fram.
 
Två favoriter
 
Jag tog på mig en klänning och gjorde mig redo för släktkalas.
 
Födelsedagstårta nummer tre! Denna gång min absoluta favorit: prinsesstårta. Jag köpte färdig tårtbotten och marsipanlock och monterade den själv. Underbart god ändå! 
 
Imorgon åker jag till Linköping så bloggen kanske blir lite stillastående i några dagar. Men jag kommer tillbaka!
Ha en fin vecka! 

Tjugoett!

 
Idag fyller den här tjejen 21 år! Det känns ganska häftigt, faktiskt. Vuxen på riktigt - inte bara på tröskeln utan ett steg innanför dörren till vuxenlivet. Ironiskt nog var jag mer vuxen som nittonåring än jag är nu eller kommer vara i tre år framöver, då jag kommer bo i ett litet studentrum i Oxford, umgås med 18-åringar, få golvet dammsugat åt mig och äta tre mål om dagen i matsal. Det är underbart hur livet svänger hit och dit, och just nu njuter jag bara av åkturen och vinden i håret. 
 
 
Jag har haft en underbar födelsedag med presentöppning med familjen, långfrukost, Kallepromenader, ett härligt benpass, bakning, fika och pianospelande med Jenny, pizzamiddag och fotoredigerande. Jag fick Photoshop Elements i födelsedagspresent! Tyvärr har det inte hunnit komma än, så jag får rulla tummarna i några dagar innan jag kan sätta tänderna i det! Åh, vad kul det ska bli att äntligen få lära mig Photoshop! Bilderna idag har jag redigerat i iPhoto, som vanligt.
 
 
Det ringde på dörren och jag fick en vacker bukett tulpaner skickade av bästa Pete! Underbara, fantastiska människa. I om drygt en månad får jag äntligen träffa honom igen.
 
Gott fika med Jenny. Både Hanna och Ellen blev sjuka så vi fick mumsa desto mer själva. Min familj hjälpte glatt till och kladdkakan försvann i ett nafs!
 
Och inte konstigt - se bara på den! Vi lyckades tajma kakan perfekt idag!
 
Jag önskar er alla en underbar kväll!
Och tack till alla som grattat mig idag! Jag blir så varm i hjärtat.

Våffeldag

Glad våffeldag, kära vänner! Och löning också, det blir knappt bättre än så. Jag firade med fina Emma hemma i min familjs vardagsrum och vi åt oss stoppmätta på Leilas väldigt ofrasiga våfflor (konsistensen var snarare disktrasa, men det var gott ändå). 
 
En nyfiken prick höll ögonen på våfflorna.
 
Och han vakade hela tiden i hopp om att Emma skulle tappa en bit.
 
Inga fler roliga bilder har jag att bjuda på idag. Jag hoppas att ni alla har haft en bra dag och att ni andra skåningar står stadigt i blåsten. 
 
Ha en fortsatt fin vecka!