Distans

 
Just nu är jag i ett tillstånd av konstant deadlinejagande. När livet är så intensivt som det är under de här små åttaveckorsterminerna är det lätt att fastna i Oxfordbubblan och glömma bort att det faktiskt finns en värld och ett liv bortom det här också. Jag tar en promenad, går upp på en kulle och tittar på the dreaming spires från utsidan. Då känns det bättre. Då känner jag mig inte lika uppäten längre. 
 
En annan sak som också verkligen hjälper är meditation. Min vän Tereza tipsade mig om Headspace för ett tag sedan, och det är verkligen årets bästa köp hittills. Appen hjälper mig att somna, att få distans på min livssituation, och att lugna ner paniken i bröstet inför ännu en uppsatsdeadline. Att sitta ner i femton minuter och bara andas gör större skillnad än jag kunnat ana. Prova!
 
---
 
I'm in a place where I'm constantly chasing deadlines, and it's easy to lose track of life. To get some distance I go for a walk and look at the dreaming spires from the outside. It makes it look smaller, and I remember that there is a life outside of the Oxford bubble. Meditation helps to. Headspace is my new favourite app, and it helps me relax when I feel the panic rising in my chest. Try it!

Vår i januari

 
Jag är förkyld och nere, så helgen har till stor del bestått av inomhustid och promenader i solen. Det börjar kännas som vår redan, fåglarna kvittrar och blommorna börjar smyga upp lite här och var. Jag har haft en fin helg och lyckats vara ledig lite för att umgås med vänner och pojkvän. Nu börjar vecka nummer två av åtta, och det känns lite knäppt att om sex veckor har jag exams. Usch!
 
---
 
It's spring in Oxford! I've taken the weekend off to spend time with friends and boyfriend and take long walks in the sun. It feels a bit strange that my exams are in six weeks. Denial denial denial.

Friday night is game night

 
Jag tog med några vänner till Thirsty Meeples i fredags. Det perfekta alternativet till utekvällar. Vi drack milkshakes, åt chokladtårta och spelade spel i flera timmar. 
 
---
 
I went with some friends to Thirsty Meeples last Friday, and it was great. The perfect alternative to wild club nights.