På sistone

Jag tar bilder på mina frukostar för att locka instagramföljare... 
 
Jag tyckte att jobbet förtjänade en maskot.
 
Jag får mycket kärlek.
 
 
Och vi trivs bra ihop, han och jag. 
 
Jag upptäckte att mobilkameran har inbyggda filter.
 
och utnyttjar dem självklart till fullo!
 
Han fick en ny säng.
 
Jag äter hallon från trädgården. 
 
Och solar mina bleka ben i sommarsolen. 
 
Jag har en händelselös och lugn sommar, som är både skön och stressande, för det känns som jag borde åstadkomma något innan mitt "nya liv" börjar. 

Midsommar

 
Nu går vi mot mörkare tider igen. Jag hade en fin kväll med nära vänner, och ser nu fram emot den mörknande delen av året. Så mycket spännande som ska hända! Stay tuned... ;) 

Cheesecake

 
Mamma hade vänner på middag igår och jag gjorde "min" berömda vit choklad-cheesecake. Receptet kommer från Anna Bergenströms "Sött Sweet Dulce", och min version kommer här!
 
Botten: 
10 digestivekex
50 g smör
1 msk socker
2 tsk potatismjöl
 
Fyllningen
200 g vit choklad
600 g cream cheese
1,5-2 dl florsocker
3 ägg
 
Topping
Färska bär i stora lass!
 
Sätt ugnen på 150 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och klipp av det som sticker ut på sidorna. Kör ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i botten på springformen. Ställ formen i kylen en stund för att svalna. Diska matberedaren och montera den igen. Hacka chokladen och kör i micron i omgångar - 350 w, 30 sekunder i taget. Rör om mellan varje intervall. Kör cream cheese, ägg och florsocker i matberedaren, och tillsätt slutligen chokladen. Häll ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter. 
 
Jag brukar låta kakan svalna i rumstemperatur i några timmar, och sedan i kylen över natten, för att bli som allra bäst. Toppa med massor av bär och njut!