Ensam i världen

 
 
Oxford en söndagsmorgon är ungefär som en postapokalyptisk film. När det går över till vintertid och alla utom jag passar på att sova en timme längre är det ännu mer öde. Jag tog kameran i handen och traskade ut på stan. Jag såg ungefär fem människor på en halvtimme. Det händer aldrig annars i denna annars livliga stad. 
 
Terminen tuggar på och jag har redan klarat av två veckor! En fjärdedel! Min påse med pepparkakor sitter och stirrar på mig från hyllan på andra sidan rummet, men jag har lovat mig själv att vänta tills halva terminen gått. Jag kanske klarar det. Kanske inte. Vi får se. 
 
Vecka tre, nu kör vi.

Besök

 
 
Mamma och mormor kom och hälsade på! Vi gick på stan, kikade in på colleges, åt mat, fikade och shoppade. Vi lyckades även tajma så att de fick se Matriculation, det vill säga massa studenter som springer runt i hela outfitten som bärs till exams. Här är några bilder från helgen. Det var så kul att ha dem här och jag saknar dem redan. Nu är jag tillbaka i verklighetens uppsatshets, och jag gör mitt bästa för att förstå alla små kopplingar i hjärnan. Som jag älskar psykologi ändå. 
 
---
 
Mum and grandma came to visit! We spent most of the time shopping, eating and sneaking into colleges. They even got to see Matriculating students! Good timing there. It was so nice to have them here and I miss them already. I'm back in essay-land now, and doing my best to stay afloat. This is an intense life. But I do love Psychology after all. 

Nuså!

 
Jag överlevde collections igår. Det är Oxford i ett nötskal att inleda varje termin med mock exams. Efter en veckas korvstoppning sov jag tio timmar i natt och vaknade med håret åt alla håll. Mmm. Så idag har jag sprungit, lånat en hög med böcker inför den kommande terminen, och bara njutit av att kunna ha tråkigt! 
 
Nu börjar vi! Den här terminen pluggar jag Behavioural Neuroscience, Memory Attention and Individual Differences, och Developmental Psychology. Jag är så taggad! Nu ska jag göra i ordning rummet och packa upp saker som inte sett dagsljus sedan i juni. I kväll ska rummet visas upp för college-familjen, och kanske för bloggen också :) 
 
--- 
 
I survived collections! I slept for ten hours last night and spent today borrowing some books for the new term and enjoyed boredom. Now it's time to unpack the last of my thing and prepare college family dinner for tonight.